Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
07.12.2023

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Авиацията на Израел порази цели в Ливан и Сирия

Авиацията на Израел порази цели в Ливан и Сирия

Qatzrin, Israel - June 02, 2018 : Destroyed Israeli tank is after the Doomsday (Yom Kippur War) on the Golan Heights in Israel, near the border with Syria

Самолети на израелските ВВС нанесоха удари по цели в Сирия в неделя вечерта, съобщи пресслужбата на армията.

„Преди известно време в отговор на нападение в посока Голанските възвишения самолетите нанесоха удари по терористичната инфраструктура в Сирия„, се казва в публикация в телеграм канала на Армията за отбрана на Израел.

По-рано пресслужбата съобщи, че в събота вечерта на Голанските възвишения са прозвучали сирени, след като две ракети са били изстреляни срещу Израел от Сирия и са паднали в ненаселени райони.

Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха въздушни удари срещу цели на Хизбула в Ливан в отговор на ракети, изстреляни по израелска територия.

„В отговор на атаките през изминалия ден самолети нанесоха удари по редица терористични цели в Ливан“, се казва в изявление на пресслужбата на армията.

По-конкретно, ударите са нанесени по „терористична инфраструктура и военни постове, принадлежащи на терористичната организация Хизбула“, уточняват военните.

Според съобщението Хизбула е изстреляла няколко ракети от Ливан в района на планината Дов в Северен Израел в неделя.

news.bg

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x