Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на две мащабни международни учения на НАТО

Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на две мащабни международни учения на НАТО

Снимка: VLK Photos

3-та авиационна база Граф Игнатиево е домакин на две мащабни международни учения на НАТО. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Става въпрос за българо-американските съвместни подготовки „Falcon Defender 2024” и „Falcon Responder 2024”. Те стартираха вчера и ще продължат до 14 юни 2024 г.

За четвърта поредна година български и американски военнослужещи ще преминат обучение и тренировка с участието на инструктори и военнослужещи от Въздушната Национална гвардия на щата Тенеси, САЩ.

От българска страна ще вземат участие военнослужещи от авиационните формирования на Военновъздушните сили в Граф Игнатиево, Крумово, Безмер и Долна Митрополия.

Обмяната на международен опит в предходните години допринесе в значителна степен за развитие на практическите умения и знания на специалистите за изпълнение на стандартни оперативни процедури при реакция на инциденти в и около сгради и зони с контролиран достъп, насочване, ръководство и комуникация за управление на сигурността. Съвместните тренировъчните действия имат и своята конкретна насоченост към подготовката на личния състав за противопожарно осигуряване на самолет F-16, работа със специално противопожарно оборудване, действия при гасене на пожар, оказване на първа помощ на пострадали и аварийно-спасителни дейности.

 

 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x