Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Авиомузей Бургас отбелязва с вход свободен Деня на авиацията и космонавтиката

Авиомузей Бургас отбелязва с вход свободен Деня на авиацията и космонавтиката

Снимка: Община Бургас

Авиомузей Бургас ще подари безплатен уикенд на жителите и гостите на морския град на 12-април – Деня на авиацията и космонавтиката. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Оттам припомнят, че на 12 април 1961 г. Юрий Гагарин прави с кораба „Восток“ една пълна обиколка около Земята. Така той остава завинаги в историята на човечеството като първия човек, летял в космоса.

„Очакват ви единствения останал в България Ан-12, както и емблемата на „Балкан“ – Ту-154. При посещението си ще получите от първия брой на вестника на Авиомузей Бургас и Община Бургас, посветен на “Българските постижения в космоса”“, се казва в съобщението.

Входът в Авиомузей Бургас ще бъде свободен на 13-ти и 14-ти април. Гостите ще могат да се насладят на специална програма и много забавления за малките фенове на летателните апарати. Ето какво са приготвили организаторите:

В събота (13.04) всички любопитковци са поканени да опознаят българските космически герои. Беседите ще започват в 10:30 часа, като ще се провеждат през два часа.

От 11:00 до12:30 часа на територията на музея ще има организирана арт работилница от AmaraArt, в която малчуганите ще могат да разгърнат творческия си талант, като рисуват върху мешка, която ще им остане за спомен от преживяването в Авиомузей Бургас.

В 12:00 часа авиомоделистите от „Клуб по авио и ракето моделизми“ към Общински детски комплекс – Бургас, с ръководител Георги Янев, ще покажат изложба на различни радиоуправляеми летателни апарати.

От 12:30 до 14:00 часа посетителите ще имат възможността да дегустират космическа храна, която се приготвя по специален начин, който се нарича лиофилизация. За края на деня, от 14:30 до 15:30 часа, всички деца ще могат да сглобят и оцветят свой картонен макет на самолет.

На 14 април ви очакваме със същата програма. Заповядайте да отпразнуваме заедно международния ден на Авиацията и космонавтиката!“, казват от Авиомузея.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x