Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България >  Автокрадецът Данчо Релето отново е задържан

 Автокрадецът Данчо Релето отново е задържан

Даниел Димитров, известен като Данчо Релето, е задържан за трети път в рамките на 8 месеца за кражби на коли.

Това разясни на брифинг главен инспектор Николай Пелтеков, началник на сектор „Престъпления, свързани с МПС“ към СДВР. Той даде подробности около спецоперацията на 5 ноември, при която бяха задържани четирима автокрадци в София.

Трима от арестуваните са известни на МВР, включително за кражби на автомобили, като единият е известен и за причиняване на катастрофа. Поне двама пък са част от активния контингент и влияят на средата за сигурност, обясни инспектор Пелтеков.

Групата е заловена в крачка, докато разглобява автомобил висок клас на около 2 години. По данни на полицията колата трябвало да бъде продадена на части. За осъществяване на престъпната дейност групата е наела хале, в което да укрива откраднатите автомобили.

Групата работи в този си състав от няколко месеца, допълни инсп. Пелтеков. При арести през април членовете били други, като към момента един от предишните участници е под домашен арест.

Четиримата задържани били разпределени – двама крадели автомобила, другите двама го разглобявали. Единият бил с добри познания по отношение на електрониката на автомобила и ел. системата, а друг е автомонтьор, обясни инспектор Пелтеков.

Служители на СДВР ги наблюдавали от няколко месеца.

По данни на полицията през 2023 година има значителен спад на кражбите на автомобили.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x