Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Адв. Ива Пехливанска и проблемите, пред които са изправени концесионерите на плажове и парамедиците в България (видео)

Адв. Ива Пехливанска и проблемите, пред които са изправени концесионерите на плажове и парамедиците в България (видео)

Адвокат Ива Пехливанова е председател на Съюза на парамедиците в България и открито споделя за проблемите, с които се сблъскват от бранша.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Наш репортер се срещна с адвокат Пехливанска, за да сподели пред медията пред какви препятствия са изправени парамедиците в страната и концесионерите на плажовете.

Отдавна се знае за крещящия недостиг, пред който сме изправени от към липса на медицински служители. Става дума за неадекватните промени във водно спасителните служби, които задължават концесионерите на плажове да наемат реанимационни екипи от парамедици.

На всеки пет поста според новия закон, трябва да има по един мобилен екип от парамедици.

Пехливанова в качеството си на председател на Съюза на парамедиците в България , се противопоставя на тези промени. За нея е парадоксално парамедиците, които са обучени за водно – спасителни дейности, да бъдат задължавани отново да преминават през курсовете.

Според нея всички тези нередности и излишни практики са породени от непостоянството на правителствата и честата смяна на експертите.

С всяко ново правителство идват и нови експерти, които поставят нови закони и при смяна, отново следващите поставени на длъжностите лица, правят промени, което е недопустимо.

По повод предстоящия летен сезон, концесионерите са изправени пред нов казус – наличието на реанимационни екипи по плажовете. Има изискване на всеки плаж да присъства медицински лица, но това се оказва истинско предизвикателство, тъй като има изключителен недостиг на парамедици, както в частните, така и в държавните лечебни заведения, а какво остава за плажовете.

Друг проблем е с линейките. Дори концесионер да закупи и да снабди района с медицинска кола, регистрацията е невъзможна.

За още информация относно проблемите в бранша вижте във видеото с адв. Ива Пехливанска :

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x