Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Акция на бургаските криминалисти – иззеха тонове матал от незаконни пунктове в ромската махала, има задържани /снимки/

Акция на бургаските криминалисти – иззеха тонове матал от незаконни пунктове в ромската махала, има задържани /снимки/

Мащабна полицейска операция в пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали в ромската махала в кв. „Победа“ завърши с арест на осем души. Изетти са близо 5 тона метални отпадъци.

Седем досъдебни производства за нерегламентирана търговска дейност, свързана с изкупуване на черни и цветни метали, са образувани в резултат на мащабна полицейска операция, проведена днес от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВМР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас.

Извършени са проверки в различни незаконни пунктове, разположени на територията на кв. „Победа”, като са намерени и иззети близо 5 тона метални отпадъци, 300 кг. цветни метали / мед/ – добити в по-голямата си част, чрез срязване на проводници от съществуващи кабелни мрежи за разпространение на интернет, телефония и телевизия. Иззети са и седем търговски кантара, с които незаконните пунктове са били оборудвани.

По данни на „търговците” изкупната цена на черните метали била 0.30 лв. За килограм / за справка в лицензиран пункт, работещ с регламентирано работно време и водещ отчетност на лица, предаващи черни и цветни метали, изкупната цена на черни метали е между 0.40 – 0.45 лв./. Т.е. нелицензираните пунктове в св. „Победа” практически са работели през цялото денонощие, като лица, предаващи метали са оставали в анонимност и са получавали пари на ръка, без да се води никаква отчетност. Събраните в нелегитимните пунктове метали впоследствие са предавани в легални пунктове, разположени на територията на Бургас и Ямбол.

По образуваните досъдебни производства са задържани общо осем лица на възраст от 20 до 50 години, всички криминално проявени. Към момента продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъпната дейност / разпити, изземване на веществени доказателства, огледи в пунктовете и др./. Събирането на материалите по досъдебните производства се осъществява под прякото ръководство и надзор на Бургаска районна прокуратура.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x