Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Акция срещу разпространението на райски газ протича на територията на Южното Черноморие/снимки/

Акция срещу разпространението на райски газ протича на територията на Южното Черноморие/снимки/

Поради зачестилите случай на заснети младежи дишащи балони по Южното Черноморие протича засилена полицейска операция срещу разпространението на райски газ.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

От началото на акцията са иззети над 18 000 флакона с диазотен оксид / райски газ/, продавани на различни места по Южното Черноморие . Специализираната полицейска операция е проведена от служители от отдели “Икономическа” и “Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас.


Установени са общо 15 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията – райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица.


Предстои изпращане на материалите по случаите в Бургаска прокуратура, както и уведомяване на БАБХ и РЗИ за взимане на отношение в сферата им на компетентност.

Припомняме, че в масовата употреба на т.нар. “Смеещ се газ” често се пропускат дълготрайните последици, нанасяни върху човешкото тяло и психиката. Доказано е , че употребата на този вид опиат води до замайване, звукови и визуални халюцинации, намалена чувствителност към болка, дезориентация и объркване, мускулни спазми, изтръпване и отпускане на мускулите, влошена координация и липса на баланс, както и параноя.

От ОДМВР – Бургас съобщават, че проверките сред продавачите на райски газ ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони, като ще се разчита на елемента на изненадата и предварително придобита информация.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Едно много добро дело!
И дано това да става постоянно!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x