Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Сигнал към властите във Варна! Потресени граждани алармират за масово тровене на котки около Колхозния пазар

Сигнал към властите във Варна! Потресени граждани алармират за масово тровене на котки около Колхозния пазар

За поредното чудовищо безобразие и липса на всякакъв страх от закона и властите в България съобщава зооактивистката Снежана Алдемир.

Пореден акт на безподобен садизъм и криминално престъпление е извършен на Колхозния пазар във Варна, където за пореден път неизвестни изроди и утайки на обществото са разпръснали отрова за животни.

Съобщава се за много измрели котета и големи котки. Отвратителното деяние още не е отразено от органите на реда, които спящи, както винаги си затварят очите за подобен род гнусни деяния.

Това не е първият подобен случай в „европейска Варна“, не е първи случай и в България.

„Има много изтровени котета във Варна, на Колхозния пазар. Бясна съм. Бих искала да съм Господ и да ги смачкам в крачка тези човеко-чудовища, които не заслужават живота си“, разгневена е зооактивистката.

Гневни са и стотици граждани в социалните мрежи и всички питат:

Къде е полицията на претендиращата за „цивилизована европейска държава“ България? Къде е зоополицията, която иначе се води само по книга в нашата бутафорна държава?

Питаме и от редакцията на „Днес България„:

Докога властите в страната ще продължават да неглижират подобни садистични актове на демонстративен и нехуманен терор над животните, които живеят сред нас и с нищо не са виновни за неуредиците, породени от некадърността на местни държавни власти, които да се справят с проблема по изграждане на приюти и кастрации на бездомните животни?

Докога няма да има осъдени ефективно за подобен род инкриминирани престъпления от изроди, които са позор за човешкия вид?

Припомняме, че такива престъпления срещу животинските видове са опасни и за хората. Разпръскването на отрови могат да завършат фатално не само за животните срещу които са насочени, но и за малки деца, които се разхождат илки преминават с родителите си в райони наръсени с отровни вещества.

Обръщаме се към варненските органи на реда с призив незабавно да вземат мерки за разследване, установяване и предаване на съд на извършителите на бузумното престъпно деяние.

Смъртта при отравяне е изключително мъчителна и бавна. Напомняме и на уважаемия български съд, че за такива престъпления Народното събрание одобри закон предвиждащ до 3 години затвор и 5000 лева глоба. Законите не са писани за да не бъдат прилагани от българските съдии, които станаха олицетворение на думата „безпринципност“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x