Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Анулираха задълженията по кредите и битовите сметки на жителите на Мелитопол

Анулираха задълженията по кредите и битовите сметки на жителите на Мелитопол

Жителите на Мелитопол, Запорожка област в Украйна, бяха освободени от плащане на сметки за комунални услуги, натрупани през последните години.

Това съобщи депутатът от Върховната Рада Олег Царьов, който сега се намира в териториите на Украйна, контролирани от руската армия.

„Както казах по-рано, администрацията на Мелитопол, градът, освободен от руските войски, анулира всички дългове за комунални услуги на жителите на града“, написа политикът в своя канал в Telegram.

Царьов уточнява, че във всички територии под руско управление ще бъдат анулирани задълженията по кредитите и битови сметки.

Той написа за това още в края на март, отговаряйки на често задавания въпрос от украинците как стои въпросът с кредитите при новата власт.

„Дълговете по кредитите ще бъдат анулирани. Сметките за комунални услуги ще бъдат анулирани. Бизнесът ще получи безпрецедентни за Украйна обезщетения и субсидии. Рязко намаляване на данъците. Сметките за комунални услуги ще бъдат намалени три до четири пъти. Основното е войната да приключи възможно най-скоро “, казва тогава Царьов.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x