Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Апелативен съд Бургас потвърди присъда за подкуп на селски тарикат от Лозенец

Апелативен съд Бургас потвърди присъда за подкуп на селски тарикат от Лозенец

Бургаският апелативен съд потвърди присъда за подкуп на Николай М. На 10.07.2020 г. в село Лозенец, община Царево той дал подкуп – пуснал в отворено куфарче с винтоверт, използван за демонтиране на регистрационни табели, 2 броя банкноти с номинал 100 лева.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Банкнотите били предназначени за Г. П. и Е. В., в качеството им на полицейски орган. Парите били дадени, за да не извършат двамата действие по служба – да не демонтират и да не изземат табелите с регистрационния номер на лек автомобил „Порше Карера“, ползван от подсъдимия.

Автомобилът е бил управляван от М. К. чиято свидетелство за правоуправление е било временно отнето. При тези обстоятелства, със съставянето на акта за установяване на административно нарушение по чл. 150 от ЗДвП срещу М. К., полицейските служители е следвало да изземат табелите
с регистрационния номер на автомобила, с оглед на предвиденото прилагане на принудителна административна мярка „прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство“.

Полицейските служители са извършвали проверката в качеството им на автоконтрольори. Подсъдимият Николай М. е осъден на основание чл. 304а вр. чл. 304, ал. 1 от НК и чл. 54 от НК на „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца и „глоба“ в размер на 1000 лв. На основание чл. 66, ал.1 НК изпълнението на наложеното на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ е отложено за изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на РБългария.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x