Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > АПИ ще плати 460 хил. лв. на близките на загиналата в „Ечемишка“

АПИ ще плати 460 хил. лв. на близките на загиналата в „Ечемишка“

Присъда от почти половин милион лева за АПИ заради инцидента от 5 февруари 2017 г. в тунел „Ечемишка“, при който след падане на лампа, загина жена. Решението на Върховният касационен съд е окончателно.

Трагичният инцидент стана през 2017 година. Част от осветителната система в тунела падна върху преминаващ автомобил и причини смъртта на 64-годишната Елена Михайлова.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която през 2017 г. загина в тунела „Ечемишка“, когато лампа се стовари върху колата ѝ.

Впоследствие майката на жертвата, както и съпругът ѝ са починали, докато чакат решението на съда, съпругът й е развил онкологично заболяване. Първоначално от АПИ пледираха, че станалото е „случайно събитие“, но магистратите не приеха тази теза и доказаха, че става дума за чудовищно безхаберие и липсата на поддръжка над 20 г.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души за смъртта на жената, начело с бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и служителите на агенцията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x