Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Ахмед Доган срещу Делян Пеевски: Битката за контрола над ДПС прерастна в открит двубой

Ахмед Доган срещу Делян Пеевски: Битката за контрола над ДПС прерастна в открит двубой

Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски, предизвиквайки напрежение и разцепление в ДПС. Този ход, според прогнозите на „Днес България“, беше неизбежен, тъй като Доган трябваше да действа решително, за да запази контрола над партията.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В последните месеци Пеевски направи опит за „възродителен процес“ в ДПС, отстранявайки съратници верни на Доган и замествайки ги със свои приближени. Тази чистка заплашваше дори самия почетен председател, оставяйки го без своето почетно звание.

Пеевски се опита да оправдае своите действия, твърдейки че се стреми да европеизира и преобрази ДПС от протурска партия в българска, премахвайки стигмата за противоконституционност, която й беше наложена от много политици в Народното събрание.

Тези обяснения обаче служат само за прикритие пред обществеността, докато истинската му цел е да заграби партията и да я използва за лични икономически интереси и ненаситни комерсиални амбиции.

Нито един съд досега не се осмели да осъди Пеевски за множеството му доказани престъпления, нито да го разследва за престъпните му дейности, прикрити зад маската на политик. Тази безнаказаност създаде митичното име около него и го превърна в „кел Хасан“ за институциите в България.

След унищожаването на Булгартабак, кражбата на милиони, унищожаването на Лавка, кражбата на милиарди от КТБ и още един куп престъпления, Пеевски достигна до явен опит за кражба на цяла политическа сила заедно с нейния електорат, който да използва като крепостни селяни за своите ненаситни нужди.

Тази безпрецедентна наглост на Пеевски и опитът му да контролира втората политическа сила в България заплашват да превърнат ДПС в личен инструмент за неговите икономически и политически амбиции. Остава да видим докъде ще достигне тази наглост и какво ще се случи с Пеевски, когато бъде изритан от партията, на чийто гръб до момента трупаше дивиденти.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x