Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > А в България кога?! Гърците ударно се справят с щетите от наводненията, въведоха таван на цените за стоките от първа необходимост в наводнените райони

А в България кога?! Гърците ударно се справят с щетите от наводненията, въведоха таван на цените за стоките от първа необходимост в наводнените райони

Гръцките власти се борят да възстановят пътните връзки с откъснатите при наводненията села. Прилагат се мерки срещу опасността от разпространение на зарази.

Забраниха водата в наводнените райони да се използва за пиене. Остава затворена магистралата Солун – Атина.

Мащабни сили на армията със специализирана военна техника почистват пътища към откъснатите села. Целта на акцията е да се осигури поне един безопасен път към всяко населено място.

Вече 22 села около Кардица и Лариса са достъпни за превоз на храна и лекарства, както и за медицински екипи. При някои доброволци, засега малко на брой, се появиха признаци на заразни заболявания. Случаите се следят от лекари.

Не влизайте в застояла вода и пийте само минерална, препоръчват от здравното министерство. Екипи на ветеринарните власти прибират удавените животни, за да не се достигне до масово заразяване на населението. Районите на Волос, Кардица и Лариса се снабдяват безплатно с чиста вода за пиене.

Правителството въведе таван на цените на стоките от първа необходимост в наводнените райони.

Неправителствена организация информира, че поне осем нелегални мигранти, които са работили във ферма, са в неизвестност.

Спада нивото на реките до Лариса, което намали рискът от нови наводнения. Въпреки това евакуираните жители не се допускат да се върнат по домовете си.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x