Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Байдън „възхитен“ от България за участието и в НАТО: Лакърдии, но едва ли реалност

Байдън „възхитен“ от България за участието и в НАТО: Лакърдии, но едва ли реалност

После отбелязването на 75-годишнината от НАТО, изявлението на американския президент Джо Байдън за ролята на България като „лоялен и надежден съюзник“ не може да бъде пропуснато без иронично разглеждане.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Въпреки че в медиите по света новината беше сведена до три изречения, в България тя е раздухана до пропорции, които подсказват, че ние сме не просто важен партньор, а незаменим актив за Алианса.

Докато официалните изявления на г-н Байдън вероятно бяха повлияни от деменция, която според някои коментатори поглъща разума на президента, всъщност тази наблюдателност не остана забелязана в международните медийни агенции.

За разлика от другите ценни партньори на САЩ, които често съпътстват подобни изявления с множество анализи и аплодисменти, за България това не беше случай.

И така, докато оставаме в заблудата, че сме незаменими и страшно ценни за Алианса и г-н Байдън, можем да си зададем въпроса: дали наистина сме обект на възхищение или просто предмет на питанка в старческия ум на президента Байдън, къде въобще се намира тази държава и кой е тоя Главчев, който колепреклонно му стиска и тръска ръката?!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x