Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Байдън на специален режим в Белия дом

Байдън на специален режим в Белия дом

Служителите на Белия дом подготвят кратък документ с едър шрифт и снимки за президента на САЩ Джо Байдън, който включва точния му маршрут за придвижване до подиума при участията му в публични събития, съобщава порталът „Аксиос“, цитиран от БТА. Тази практика е въведена с цел да се улесни придвижването на 81-годишния президент и да се минимизират евентуални проблеми, които могат да възникнат по време на неговите изяви.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

След дебата на 27 юни, някои демократи, които са участвали в организирането на събитията на Байдън, се питат дали този фокус върху дребните детайли е свързан с прикриването на евентуални неспособности на президента да извършва определени дейности, или е просто пример на педантичност на персонала му.

В своето изказване пред „Аксиос“, един от организаторите на събитие за набиране на средства разказва, че Белият дом се отнася към подобни срещи със същата прецизност, с която би се подходило към среща на върха на НАТО.

Документите, изпращани преди събитията, са кратки и опростени, съдържащи големи снимки на мястото на събитието и съответните надписи като „Изглед от подиума“ и „Изглед от публиката“. Този подход е необичаен за опитен политически професионалист като президента Байдън, който би трябвало да се ориентира лесно в подобни ситуации, според един от организаторите.

Служител на Белия дом обяснява, че такъв тип подготовка е стандартна за всеки президент, а не само за Байдън. Според него, високи нива на детайлност и прецизност са от решаващо значение за предварителната работа на всеки президент.

Двама бивши помощници на Байдън, работили с него по време на вицепрезидентството му, твърдят, че тогава подготовката за събития е била различна, разчитайки повече на схеми на обектите, отколкото на снимки. С развитието на технологиите, включително използването на смартфони, документите по предварителната подготовка също са се променили.

Говорителите на Белия дом и на вицепрезидентката Камала Харис подчертават, че такива логистични материали са стандартни и се използват и за други високопоставени лица, включително и за вицепрезидента.

Независимо от това, практиките на Байдън са подложени на нова проверка след президентския дебат срещу Доналд Тръмп, когато той на моменти не успяваше да довърши изреченията си. Използването на аутокю дори на малки събития породи опасения сред демократите относно способностите му за дебатиране.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x