Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Политика > Балабанов: ПП издигнаха своята кандидатура за БНБ от спортна злоба

Балабанов: ПП издигнаха своята кандидатура за БНБ от спортна злоба

„След повече от 100 дни коалиционно управление в среда на абсолютна криза във всевъзможни аспекти е нормално обществото да иска всичко да се случва веднага, нормално е и да се създават противоречия, защото една казана дума в такава ситуация веднага взривява някакъв проблем“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Така обясни ерозията в подкрепата на кабинета, уловена от социологическите агенции, Станислав Балабанов от ИТН в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

„БНБ е нещо, което така и не беше заложено в коалиционното споразумение. То беше фундаментът за тази коалиция, за да стартира. И ние вървяхме по пътя, който предложиха тези, които управляват държавата – Кирил Петков и Асен Василев. Те казаха така – когато има възможност, за толкова отговорен пост в държавата нека спечели най-подготвената кандидатура. Слагаме ги на масата и избираме най-добрия. Всички спекулации, че е имало предварителна договорка за обща кандидатура не са истина. Затова ние подходихме практично и извадихме една подготвена кандидатура. Нашият конкурент от „Продължаваме промяната“ бе издигнат в последния момент, може би от спортна злоба и само и само БНБ да не е в „Има такъв народ“, а в ПП. Срещу Любомир Каримански се изля страшна помия. И защо стреляха само по единия кандидат? Залата гласува напълно демократично и се видя, че не е имало никакви договорки с ГЕРБ и ДПС каквито се опитваха да ни вменяват толкова дълго време“, поясни той за провалилия се избор на нов гуверньор на БНБ.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x