Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Балотаж в Пловдив

Балотаж в Пловдив

Костадин Димитров от ГЕРБ с 33,7% и Ивайло Старибратов от ПП/ДБ с 22.2% отиват на балотаж на изборите за кмет на Пловдив. Данните са от екзит пол на агенция „Тренд“.

След тях се нареждат Славчо Атанасов от „Съединени за Пловдив“ с 15,8%, Ангел Георгиев от „Възраждане“ със 7,2%, Костадин Палазов от БСП с 5,9% и Красимир Асенов от ДПС с 1,7.

Във вота за общински съветници води партия ГЕРБ с 31,4, следвана от ПП/ДБ с 21,9%, „Съддинени за Пловдив“ с 13,6%, „Възраждане“ с 8,4%, БСП с 6,4% и ДПС с 1,3. В графа „други в екзит пола попадат 16,9%, а 1,6% от гласувалите не подкрепят никого.

Според екзит пола на „Галъп интернейшънъл“ Костадин Димитров е с 32,1% подкрепа, а Ивайло Старибратов 22,4%. Следват ги Славчо Атанасов с 15,6%, Ангел Георгиев със 7,5% и Костадин Палазов с 6,%.

Костадин Димитров благодари пред БиТиВи той на всички, които са излезли да гласуват. Ниската избирателна активност дължим на хубавото време и дългата ваканция, изтъкна той. Битката за Пловдив била интересна, по думите му. Той смята да убеди хората с делата си. Излезте и гласувайте, призова той съгражданите си.

Ивайло Старибатов също смята, че ниската активност в града е заради ваканцията. Хората трябва да оценят какво ги очаква в следващите 4 години. Той вярва, че промяната може да се случи с него.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x