Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Бедствени пожари в Сибир

Бедствени пожари в Сибир

Русия се бори с горски пожари. Извънредно положение беше обявено в град Минусинск заради горски пожари в селските райони на Красноярск в Сибирския регион на Русия.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Докато пожарникарите се опитваха да се намесят при локални пожари, които започнаха в руския Сибир и Далечния изток през последните месеци, пожарите в Красноярския край станаха неконтролируеми.

Министерство на извънредните ситуации на Русия обяви-„Днес горски пожари в град Минусинск в Красноярския край се разпространиха в населените места на селата Знаменка, Озеро Тагарское и Лугавское. Засега няма загинали или пострадали. По предварителна информация горските пожари се разпростират на 250 хектара. За гасене на пожара руското министерство на извънредните ситуации  насочи 235 служители, свързани с министерството, които работят с 61 броя техника“.

В друго изявление, направено от регионалната администрация на Минусинск, се посочва, че жителите на селата Минусинск, Озера Тагарское и Лугавское ще бъдат евакуирани и за това са подготвени автобуси за евакуация.

Беше заявено, че жителите на селото ще бъдат преместени във временните жилищни площи, които ще бъдат създадени в село Селиваниха.

От друга страна се разбра, че някои къщи в района са обхванати от пламъците, пожар е избухнал в тревните площи, и че гасителните дейности се водят и с участието на хеликоптери.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x