Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
20.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Безобразията в защитени зони край Созопол продължават, въпреки сигналите на медия Днес България /Видео и Снимки/

Безобразията в защитени зони край Созопол продължават, въпреки сигналите на медия Днес България /Видео и Снимки/

По-малко от 24 часа след сигнал на Днес България за депонирани строителни отпадъци и земни маси на защитени територии край Черноморец и Созопол, в района продължават да се извършват нарушения.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На видео, получено от редакцията на медията, се вижда как тежка машина-багер разпръсква строителни отпадъци и насипи в защитената територия край къмпинг Градина.

На видеото се вижда, че машината навлиза в защитената територия и започва да пръска камарите строителни боклуци.

Отпадъците са от бетон, тухли и други строителни материали.

Сигналът на Днес България предизвика бурни реакции от страна на определени кадри на община Созопол, които упрекнаха медията в дезинформация и необективност.

Въпреки това, видеото, изпратено до редакцията на медията, ясно показва, че нарушенията в защитената територия продължават.

Община Созопол е административно отговорна, компетентна и задължена да прилага както Закона за устройството на територията (ЗУТ), така и Закона за опазване на околната среда (ЗООС). Видимо обаче, общината не изпълнява тези си задължения.

Днес България припомня на кадрите на община Созопол, които се опитват да въздействат на медията, какво и как да излага, като фактически обстоятелства, насочвайки я, къде и какво да търси, да обърнат внимание на следващото видео и да го изгледат с интерес и любопитство.

А после да бъдат така добри, да сигнализират самата община, като съпричастни за нарушенията, които се извършват най-безцермонно на нейна територия.

Макар, че имотите може да са частни, общината е тази, която контролира всички дейности по ЗУТ и ЗООС. Ако в общината не знаят за това, което се случва на нейна територия, това говори лошо за нея, както и че в нея има некомпетентни лица, които целенасочено прикриват безобразията, или нямат реална представа за случващото се на нейна територия и се опитват да въздействат негативно върху онези, които сигнализират за нередностите случващи се на територията и.

Законът е категоричен, че общината контролира, констатира и санкционира онези частници, които на нейна територия извършват административни нарушения. Точно такова видимо има в изложения от Днес България случай.

Община Созопол трябва незабавно да предприеме действия за прекратяване на нарушенията в защитената територия край къмпинг Градина.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
8 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Капрова подавай оставка не ставаш

Anonymous

А КМЕТА НА ЧЕРОМОРЕЦ РОСЕН ЩО ГО ЖАЛИТЕ БЕ?

Anonymous

Тихомире дъниш се като Рейзи-то.

Anonymous

Я вижте и в Зидарово тая мина къде от общината я крият.

Anonymous

Всички знаят но кой е терена и в каква зависимост е кмета Тихомир.

Anonymous

REJZITO E REH6ENIETO 6TO GO IZBRAHTE TOQ KOMUNIST

Anonymous

Модела на Рейзито е пак тука.

Anonymous

Тихомир мина Рейзи по далавери,халал да ви е лъжливия комунист.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x