Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Бившият външен министър Надежда Нейнски: България липсва в големите международни дебати

Бившият външен министър Надежда Нейнски: България липсва в големите международни дебати

България не заема водеща позиция в международната общност и отсъства в големите дебати. Това заяви бившият министър на външните работи Надежда Нейнски в интервю за „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Тя подчерта, че позицията на България относно войната в Украйна е ясно изразена и утвърдена от Народното събрание. Нейнски отбеляза, че всяко друго мнение по въпроса, изразено от отделни политически фигури, не може да промени позицията на парламентарната република.

„Разноговоренето сред висшите представители в българската политика руши авторитета на България. В очите на съюзниците тя е държава, на която не може да се разчита”, заяви Нейнски.

В допълнение, бившият външен министър коментира резултатите от изборите във Великобритания, като отбеляза, че победата на лейбъристите не е случайна. Според Нейнски, лейбъристите водят вече 14 години политически разговори със своите избиратели.

Тя посочи, че много британци са недоволни от резултатите от Брекзит, тъй като очакваните ползи не са успели да компенсират щетите от излизането от общия пазар.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x