Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Бивш министър: Водата по Черноморието е чиста

Бивш министър: Водата по Черноморието е чиста

Бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов изрази пред БНТ мнение, че Зелената сделка е дълбоко неразбрана. Той предвижда, че следващият парламент в Европейския съюз и следващата Европейска комисия ще променят названието на Зелената сделка, за да се избягва асоциацията със зелената партия и да се представи като индустриална политика за конкурентна Европа.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Попов подчерта, че въглищните централи загиват в резултат на търговията с емисии, която е част от политиката на ЕС много преди въвеждането на Зелената сделка и присъединяването на България към ЕС. Той поясни, че няма субсидии за затварянето на въглищните централи и че те не се затварят насила. Според него, въглищните централи нямат икономическа логика, тъй като възобновяемата енергия е по-евтина и по-конкурентна.

По отношение на чистотата на морската вода, Попов увери, че морската вода е чиста и че никога не е имал проблеми със здравето след плуване в морето.

За аварията в шести блок на АЕЦ „Козлодуй“, Попов, подобно на служебния министър на енергетиката, увери, че няма опасност за населението и за река Дунав от изтичането на радиоактивни води.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x