Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Блокада в Бургас/видео/

Блокада в Бургас/видео/

Превозвачи излязоха  на национален протест в шест града на страната . В Бургас товарните автомобили тръгнаха от улица Крайезерна и обиколиха част от града.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Нашата цел не е да пречим на хората и да преграждаме движението, а да има отзвук за нашите искания“, заяви от протеста.

Основната причина за недоволството на превозвачите са високите цени на горивата в България, които той определи като непосилни за транспортните фирми от бранша.

„Редица държави, сред които Белгия, Франция, Испания, Италия и други, имат мерки за подпомагане на превозвачите.

На места се намали акцизът, на други – с твърда сума, на трети места превозвачите се подпомагаха допълнително на композиция, за да бъде поет първоначалният удар при това значително поскъпване на горивата“, коментираха браншовици.

Настояването на автобусните превозвачи е т. нар. субсидии и компенсации, давани им за нерентабилност на някои автобусни линии, да им бъдат изплатени от държавата на 100%.

„По-справедлив начин за заплащането на пътни такси от ТОЛ системата няма. Категорично в България трябва да има добре работеща ТОЛ система, но за съжаление нашето мнение е, че такава няма. Нашата система има много сериозни пропуски и дупки“, смята изпълнителният директор на КАПБ. Димитров коментира още, че е запознат със случаи, при които техническа неизправност в системата е станала причина някои превозвачи да не успеят да заплатят съответната такса, за което получават глоби. „Докато не ги заплатят, не могат да преминат граничните пунктове. Българските превозвачи не са престъпници“, посочиха  от бранша.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x