Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Богдан Богданов от Виена покани българите в чужбина да се върнат

Богдан Богданов от Виена покани българите в чужбина да се върнат

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов представи амбициозната цел на страната да стане привлекателно място за живот и работа. На откриването на форума „Кариера и живот – защо в България?“ във Виена, който е част от инициативата „Bulgaria wants you“, министърът отправи апел към българите зад граница да се завърнат и да допринесат за развитието на страната, съобщиха от Пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

Форумът във Виена, подкрепен от посолството на България и Societa Bulgarica – сдружението на българите във Виена, събра над 1000 българи, живеещи в чужбина, и представители на десетки компании. Министър Богданов изтъкна значението на прозрачната политика и важността за реализацията на квалифицираните българи в администрацията, както и техния принос в публичния и частния сектор.

Министерството на икономиката стана първата държавна институция, която се присъединява към платформата, предлагайки работни места и развитие в български държавни предприятия и индустриални зони. Тези усилия подчертават ангажимента на министерството да насърчи завръщението на талантливи българи за изграждане на успешна професионална кариера в родината.

Министър Богданов подчерта и готовността на българските институции да подобрят условията за привличане на българи от чужбина, като отбеляза, че няма ограничения за тях да станат част от мрежата на търговски представители, които спомагат за нарастването на българския бизнес и износ на глобални пазари.

Той припомни, че министерството на икономиката управлява над 12 индустриални зони и държавни предприятия, в които българите от чужбина също могат да намерят реализация. „Възможностите за развитие са големи не само в частния сектор, но и държавата предприема конкретни стъпки, за да създаде солидна база, в която да привличаме хора, които са натрупали определен опит и могат да го пренесат в България“, обясни министър Богданов.

Икономическият министър приветства и представителите на бизнеса, които участват във форума и помагат на млади таланти, които да намерят своя професионален път у нас.

„Когато ние, институциите, и бизнесът обединим усилия, тогава ще успеем в това да убедим младите хора да се връщат в родината“, посочи икономическият министър.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x