Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Боен ден в парламента

Изборът на управител на БНБ е първа точка в заседанието на парламента днес. Кандидатът е само един – Любомир Каримански от ИТН.
Депутатите ще изслушат и външния министър Теодора Генчовска за българската позиция относно евроинтеграцията на РСМ.

Битката между ПП и ИТН чий кандидат да поеме Българската народна банка предизвика сериозно напрежение в управляващата коалиция.
Любомир Каримански от ИТН остана единствен, след като Андрей Гюров от ПП се оттегли.

Три от формациите в кабинета вече обявиха, че няма да подкрепят Каримански, за да не създават допълнително сътресения в коалицията.

След това депутатите ще изслушат външния министър по искане на ГЕРБ във връзка с изказвания на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел и на външния министър на Германия Аналена Бербок, че България е дала съгласие за започване на преговори за еврочленството на Република Северна Македония.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x