Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
07.12.2023

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Бойко Борисов: Ако трябва да направя обобщение – вече имаме нова сглобка

Бойко Борисов: Ако трябва да направя обобщение – вече имаме нова сглобка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи в Пловдив. „Делян къде е? Ела бе, опозицио, моя“ – това бяха първите му думи.

„Какво е положението? Тук! Докъде преброиха. Първият коментар трябва да е от кмета на Пловдив“ – каза той, но преди това се пошегува с журналистите.

„Чакайте да не става с гръб към bTV, че може от вас кмет да вземе“, заяви Борисов, визирайки Хекимян, който бе издигнат от партията му за кмет за София, но изгуби на първи тур.

Варна още броят. В Благоевград също бяха на кантар. Двойно повече имаме от ПП-ДБ. Това е категоричният резултат. Те са трета политическа сила“, допълни Борисов.

„Ако трябва да направя обобщение – вече имаме нова сглобка. Партиите, които подкрепят Русия и Путин – на първо място ПП-ДБ, а после „Възраждане“. Сега се обединиха заедно с БСП. Това е новата коалиция, новата сглобка и играха срещу нас.

На няколко места загубихме от тях, но те са коалиции. Ако сме загубили някъде, то това е Благоевград.

В Банкя се познаваме хората. ПП и „Възраждане“… ще се обърна към Кирил и неговото лицемерие. Изнасилих партията да гласува за Терзиев, а те платиха пари да ме бият в Банкя. ПП и „Възраждане“ в Банкя играха срещу нас… лицемерие!

Заради това е ниска избирателната активност. Хората вече не понасят лицемерието. Подобни сглобки вече не виждам за правилно, има прекрасна коалиция в момента – ПП, ДБ и „Възраждане“.

Аз в сглобки не участвам. Имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите в момента мандатоносители.

Пусна се писмо до президента за махане на шефа на ДАНС… Денков ми се обади едва, след като го изпрати до президента. Асен Василев си прави заседание, за да си прави данъци в бюджета, а ние дори не сме ги видели.

Половината от избирателите на ГЕРБ са гласували за Терзиев – точно толкова, колкото той води в момента. Горд съм с това, че толкова хора са ме послушали и и аз самият гласувах за Терзиев“, призна Борисов и допълни:

„Ако той бъде избран за кмет, то това ще е кметът с най-ниска подкрепа, избран за градоначалник на София.

По думите му, ако ГЕРБ останат в сглобката, ще загубят много.

„Разчитам повече на Христо Иванов и Атанасов и да обмислят това, което им говорим, защото техните избиратели са умни хора. Пошла връзка управлява в момента държавата и се нарича сглобка. Това е една агония.

Три години ни мачкаха, но пак дадохме най-добрите резултати“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Плашиха гаргите, че ако няма дерогация ще се вдигне цената на бензина“, каза още Борисов, говорейки за „Лукойл“ и поясни: „Ако истината блесне ще стане много грозно“.

„Истински се надявам умни хора като Христо Иванов, Атанас Атанасов и Кирил Петков да си направят истински анализ. Не емоционален – има ли смисъл това да продължава, ако не правим добри неща. А те само ДАНС, ДАНС, ДАНС…

Ако погледнете като мъдрост – не е ли по-добре да има (при такава сложна сглобка) неутрален шеф на ДАНС, който да е излъчен от президента. А сегашния е излъчен от Кирил и Асен

Така че всички да се страхуват. Да не притискат министри.

Ние имаме повод за радост, но тъгата е в това, че народът не го заслужава. Надявам се и народът след наказанията да вземе по-твърди решения, когато гласува.

Можеше партиите, които участваме в сглобката, да участваме в един блок и да покажем резултатите. А те решиха да гласуват срещу нас… ами да ги прехвърлят в парламента – това е честно за избирателите.

ГЕРБ отдавна не е лидерска партия. Имаме много утвърдени хора. Дори и Коцето спечели изборите не заради ГЕРБ, а заради личните си качества и това, което е правил през годините и пловдивчани са го оценили.

Хубава вечер ви желая, че и Реал Мадрид започва“, заяви Борисов, но все пак попита как са резултатите в Хасково и заяви: „Да не дойде Асен Василев да гласува и сега…“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x