Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Икономика > Бойчо Динев-война или просто борсова операция?!

Бойчо Динев-война или просто борсова операция?!

Въпроси… Ето един: Какво представлява приложената горе снимка? Това е украинската газотранспортна система. Въпреки боевете, които се водят на територията наречена ‘покрайнина’ тази система продължава да функционира. Истинските стойности не са широко достъпни, но по някои оценки ежедневно там преминава газ на стойнст 1 милиард (!) долара. За която европейците изправно плащат. А бандеровците прибират транзитна такса. Допълнителен въпрос: При това положение това война ли е или специална операция? А може би е просто борсова операция? Един нюанс само за мислещи – казвам го и в прав текст за едномерните – не е за либерал-фашисти. Къде отиват парите? При руснаците? Да, но само част от тях. Не повече от 25%. Защото газта се доставя по договори на фиксирани цени от около $500-$700 до края на 2022. А на европейските газови хъбове се продава на цена по $3000. Ето това е истинската причина европейците да не искат да прекратят доставките на газ. Без да си мръднат пръста, управляващите в европа, както и определена група хора с правилни контакти, си разпределят 2 до 3 милиарда долара дневно. Но в европа, разбира се, няма корупция. Само да припомня, че през това време войниците се убиват едни други. Освен това умират цивилни. И много деца. А дори Ниагарският водопад бледнеее пред потока от крокодилски сълзи, които се леят от съчувствие към тях…

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Нов въпрос: Имат ли пръст сащ? Въпросът е риторичен. Те искаха да турят ръка на въпросната газотранспортна система. Или поне да участват в делбата. Това обяснява много неща. Например защо хънтер байден е назначен в управителния съвет на украинска газова компания. Става ясно защо сащ се бореха неистово срещу Северен поток-2. Защото Северен поток-2 ЗАОБИКАЛЯ украйна, полша и другите подлоги.
Без Северен поток-2 и с контрол върху украинската газотранспортна система +клиентско правителство в киев, сащ с един куршум убиват много зайци – хем изсмукват десетки милиарди от европейските потребители; хем препятстват европейската икономика да не стане прекалено конкуретноспособна, хем пречат на европа да стане прекалено независима, хем рушат икономическата интеграция изток запад, от която всички други, без тях обаче, биха имали огромна полза.

Въпрос: Наясно ли са с всичко това европейските политици? Без съмнение. Защо играят по тази свирка? Ето тук навлизаме в тъмните дебри на политическото задкулисие. За истинските причини можем само да гадаем. Едва ли можем да очакваме да излязат документи за мръсните сделки, изнудването, личното облагодетелстване и подкупи да излязат наяве. Поне засега.
сащ не могат да купят германското население, например, но е напълно по силите им да купят ключови политици и медии, а те на свой ред да ‘формират’ обществното мнение. Както се казва в определени кръгове: да им направят предложения, което те не могат да откажат.

БОЙЧО ДИНЕВ – ФЕЙСБУК

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x