Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Бомба! Бачийски подложи крак на ОбС -Бургас, ще се броят повторно над 65 000 бюлетини в 339 секции, Коцето скочи и срещу Георги Манев /Видео и Снимки/

Бомба! Бачийски подложи крак на ОбС -Бургас, ще се броят повторно над 65 000 бюлетини в 339 секции, Коцето скочи и срещу Георги Манев /Видео и Снимки/

Безпрецедентно касиране на изборите в Бургас, малко след като Общинския съвет се закле и приготви за работа.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Бургаската администрация вкупом се изсипа в Административния съд, където се проведе скандално заседание по първо дело Бачийски срещу Общината и ОИК.

По жалба на Константин Бачийски и СЕКАдминистративният съд на Бургас взе решение на база предоставени доказателства, че е наложително второ преброяване на бюлетините заради злоупотреби в някои от избирателните секции.

В съдебната зала се разрази истинска юридическа битка между десет адвокати наети от общински съветници и парламентарните групи на които са представители, експерти от ОИК и двамата адвокати на Константин Бачийски – Богдан Йорданов и Диян Дунев.

И двете страни изложиха своите тези и аргументи, но в крайна сметка съдия Марина Николова наклони везните на Темида в полза на Бачийски и СЕК, като възложи на трите страни участнички в делото –жалбоподателите, ответниците и заинтересованите страни, да представят до 17 часа на 15.11.2023 година своите експерти, които да се включат в съдебно-техническата експертиза по преброяването на над 65 000 бюлетини.

Константин Бачийски и компания трябва да изнамерят 5 експертни лица, ответниците също трябва да посочат 5-ма, а заинтересованите страни, ако желаят по един от всяка формация вкарала общински съветници в бургаския парламент.

Съдът реши, че ще се проверят 339 от избирателните секции. Искането на СЕК е да се разглеждат само гласовете за тях и да се провери, дали имало действителни бюлетини, които са записани като недействителни.

Бачийски заяви, че ще предостави видео материали, като веществени доказателства, които съдът да прегледа. На тях председателят на СЕК твърди, че имало записани злоупотреби в една от секциите, където бюлетини на СЕК били сложени в купа на ГЕРБ. Бачийски обяви, че след направена от него забележка, членовете на секцията коригирали „грешката“.

Интересно, как Бачийски е заснел видеото и е направил забележка, след като не е имал право да присъства на преброяването?!

Тези и други доказателства трябва да бъдат предадени на съда до 1.12.2023 година, когато е насрочено второто дело.

Абсолютно вероятно е, че ще има второ броене, а на 15 ноември ще станат ясни експертите, които ще бъдат натоварени с тази нелека задача.

Гневен от решението адвокат Юрий Бошнаков обяви, че това не е безпрецедентен случай, но не е практика, а като такава налагана днес от съда в Бургас, е порочна и обидна.

„Обезличава се работата на над 2000 души ангажирани по изборите. Недоверието в тях е обидно. В такъв случай, защо вече да не стане практика съдът да определя по сто експерти и бюлетините да се носят за броене направо в него. Решението на съдия Маринова ще отвори вратите за неаргументирани оспорвания на избори и злоупотреба с права“, лаконично коментира Юрий Бошнаков.

Вижте, какво каза още юристът по темата в следващото видео:

Самодоволен Бачийски изложи пред журналисти своята версия:

„Такава практика за съдебно-технически експертизи има вече в други райони на страната. даже в Плевен, където цитирахме съответното решение в съдебната зала. Има случаи, когато даже е променян броят на общинските съветници. Така че това е практика, която няколко административни съдилища вече са приложили. МНого съм благодарен на съда, че уважи молбата ни и се надяваме да докажем в съдебното разследване, че е имало неправилно отчитане на бюлетините на СЕК“.

Бачийски е убеден, че изборният резултат не е коректно отразен. Намекна пред журналисти, че ще предостави доказателства за сигнали и на застъпници на СЕК за други нарушения по изборни секции в града.

Интересен момент настана, когато на Бачийски беше зададен въпроса, защо се напъва, че е председател на СЕК, след като почетният председател на партията Георги Манев му е поискал оставката. На този изненадващ въпрос бургаското Коце отговори, че Манев не бил в ръководството на Средна европейска класа от няколко години, нещо което можело да се види в съдебните регистри.

„Той се оттегли от ръководния орган на партията и към настоящия момент е никой и не виждам основания да коментираме неговото мнение. Аз имам подкрепата на ръководството на СЕК, не Георги Манев“коментира Бачийски.

На това, дали марката СЕК е законово негова или на Георги Манев, Константин Бачийски се обърка съвсем.

„Средна европейска класа е партия, която е регистрирана. Господин Манев твърди….за конкретна картинка, че той е бил …запазил..,. през далечната 2007 година, но …. от тогава до сега, логото е претърпяло доста промени… и това е съвсем различно от това, което господин Манев е бил запазил така, че логото не може да бъде спорно, защото СЕК е политическа партия законово регистрирана, като политическа партия, а това, което твърди Георги Манев е някаква марка свързана с печатни издания. Двете неща нямат нищо общо, когато човек вникне в детайлите и види, че говорим за две различни неща. За хората, които не разбират може да си мислят, че става въпрос за СЕК, а реално става въпрос за търговска марка“.

Няма как да не признем на Константин Бачийски, че е истински корифей на „подредената мисъл“ и „несвързаните аргументи“. Точно това му „качество“ беше оценено от ППДБ от която изхвърча като тапа, както и от електората на кметските избори, които му „подариха“ едноцифрен процент от своето доверие.

От всякъде гонен и никъде нежелан-Константин Бачийски още веднъж демонстрира своя егоизъм и кариеризъм по един неморален и непочтен начин към човека, който го създаде, като политическа фигура -Георги Манев. Без него, Бачийски щеше да е Просто Коце, като бившият си шеф от ПП -Просто Киро.

Вижте, какво обясни Константин Бачийски за делото, което заведе, СИК и почетния й председател Георги Манев в следващото натурално видео интервю:

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x