Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Борисов подкрепи Ваня Григорова

Борисов подкрепи Ваня Григорова

Както Хекимян каза, по-добре държавна собственост от Държавна сигурност, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в Пловдив.

Така той намекна, че на втория тур в столицата подкрепя издигнатата от „БСП за България“, „Атака“, „Неутрална България“ и др. Ваня Григорова, а не бизнесмена Васил Терзиев, чийто род е дълбоко свързан с бившата Държавна сигурност. Борисов показа, че отхвърля Терзиев като кандидат, въпреки че той е издигнат от партньорите на ГЕРБ в правителството ПП-ДБ.

Борисов все се застрахова с думите, че непотърсена подкрепа няма да дава и заяви, че симпатизантите на ГЕРБ ще гласуват по съвест.

„Вече не е грешно да си от Държавна сигурност, вече не е грешно да си комунист. Това го показват резултатите в София“, добави той.

Бойко Борисов каза, че ако ПП-ДБ поиска подкрепата на ГЕРБ за втория тур, той няма да я даде, защото това се правело в неделя. По думите му е грешка че некоалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ няма споразумение за подкрепа на балотажите в населените места, в които не се изправят една срещу друга.

„Най-добрият начин да си върнем София е като я изгубим“, добави многозначително Борисов.

Той не бил изненадан от резултатите в столицата. Срива на ГЕРБ до третото място той обясни с целенасочена атака срещу ГЕРБ в София.

Коментар по темата дойде от евродепутата и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев, който заявява, че от месеци се съмнява, че Борисов играе за Ваня Григорова.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x