Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Бруталният грабеж разкрит за по-малко от 24 часа, въпреки конспиративната схема на молдовците

Бруталният грабеж разкрит за по-малко от 24 часа, въпреки конспиративната схема на молдовците

Младо семейство с 8-месечно бебе и възрастната му баба са жертва на въоръжения грабеж, за който „Днес България“ първи съобщи. Те са наели жилището със свои средства и не са се възползвали от възможността да получат статут за временна закрила. Припомняме, че на извънреден брифинг днес окръжният прокурор Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов съобщиха подробности от екшъна, който се разигра в луксозния комплекс „Виста Резидънс“ до Свети Влас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Общата стойност на откраднатите вещи е 197 хиляди лева – 65 хиляди евро в брой, 10 хиляди лева, накити за 30 хиляди долара и мобилен телефон за 1800 лева. Сигналът за грабежа е получен в РУ-Несебър около 11:00 часа на 27-и април. Пострадалите са разказали, че молдовците са почукали на вратата и на руски език са се представили, че са от обслужващия персонал. След като са проникнали в жилището, са размахали пистолет, заплашвайки украинците с убийство, завързали са ги и са прибрали всичките им скъпоценности. Лицата на двамата мъже са били покрити с медицински маски.

Въпреки че са действали изключително прецизно, молдовците са задържани още на следващия ден. Те са на възраст 52 и 43 години. Пристигнали са у нас, прекосявайки румънската граница и са се придвижвали с кола под наем, за да не будят подозрение и са спели на различни места.

Предстои днес Бургаският окръжен съд да гледа мярката им за неотклонение.

Гледайте целия брифинг във видеото!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x