Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
04.10.2023

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Брутално изнасилване в Сливен

Брутално изнасилване в Сливен

Image of intimate relationship with passionate affection

6 – годишна ефективна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на сливенския окръжен съд по наказателно дело за изнасилване на ненавършила 14-годишна възраст жертва.

На подсъдимата скамейка застана роденият на 3 ноември 2002 г., вече осъждан макар и условно, К.М., който посред бял ден отмъкнал от сградата на 6 ОУ „Братя Миладинови“ непълнолетната си жертва и я завлякъл на запустяло място в пресъхналото корито на река Куруча, където след няколко шамара и заплаха за убийство се изгаврил с нея. Отвличането е било запечатано от охранителните камери в района.

На финала на жестокото посегателство баткото заплашил с убийство 13 – годишната Д.Д. ако сподели с някой от близките или учителите си за случилото се.

Извергът е бил задържан дeн по-късно след сигнал от родителите. На 20 юни състав на сливенския окръжен съд е постановил постоянната мярка, повдигнатото обвинение е по член 152, ал.4, т.1 от НК, според която за изнасилване на лице, което не е навършило 14 години се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години. Според съда има опасност обвиняемият да се укрие тъй като са събрани данни, че родителите му са старозагорци, които обаче работят в чужбина и той се канел да замине при тях.

Престъпното си деяние юношата обяснил с ревност, след като малката му приятелка решила повече да не се срещат. Присъдата е произнесена в открито заседание на съда от 7 ноември, К.М. ще трябва да изтърпи и предходната условна половингодишна присъда по друго дело, той трябва да заплати 1 535,28 лв. за направените разходи от ОД на МВР – Сливен за експертизи. Присъдата може да бъде обжалвана и/или протестирана пред Апелативен съд – Бургас.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x