Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > „Булгаргаз“ очаква понижение в цената на газа за април

„Булгаргаз“ очаква понижение в цената на газа за април

Природният газ през април се очаква да струва 98,08 лева за мегаватчас. Това каза изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева по време на днешното открито заседание на КЕВР. На него се обсъжда утвърждаване на цената на синьото гориво за следващия месец. Златева добави, че към днешна дата цената през май се очаква да бъде около 88 лева за MWh.

КЕВР утвърди цена на природния газ за март от 106,74 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Това означава, че ако КЕВР утвърди цена от 98,08 лева за мегаватчас, то синьото гориво през април ще поевтинее с 8,11 процента спрямо настоящата.

На 1 април КЕВР очаква актуализираните цени за следващия месец, обяви председателят на регулатора Иван Иванов. Той съобщи, че окончателното решение за цената на природния газ през следващия месец ще бъде взето на закрито заседание на КЕВР на 1 април.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x