Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Булгаргаз предлага по-ниска цена на суровината си

Булгаргаз предлага по-ниска цена на суровината си

От „Булгаргаз“ съобщиха, че предлагат окончателната цена на природния газ за месец юли да бъде 58,10 лв./MWh (без акциз и ДДС). Това предложение включва следните ключови аспекти:

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

  • Предложена цена: 58,10 лв./MWh
  • Сравнение с предходния месец: Цената е с 2,43% по-ниска от цената през юни.
  • Сравнение с европейския пазар: Предложената цена е с около 4.70 EUR/MWh по-ниска от текущата стойност на индекс TTF „месец напред“ за месец юли 2024 г.

Значение и последствия

Новата цена ще се прилага за крайните снабдители и лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Това може да има следните ефекти:

  1. По-ниски разходи за крайните потребители: Намалението на цената може да се отрази на сметките на потребителите, което би било положително за домакинствата и бизнеса.
  2. Конкурентоспособност на българския пазар: Цената, по-ниска от европейския индекс TTF, може да повиши конкурентоспособността на българските предприятия на вътрешния и външния пазар.
  3. Стабилност на енергийните разходи: По-ниските цени на природния газ могат да доведат до стабилност и предвидимост на енергийните разходи за потребителите.

Заключение

„Булгаргаз“ продължава усилията си да осигури конкурентни цени на природния газ за българския пазар. Предложената цена за месец юли от 58,10 лв./MWh е поредна стъпка в тази посока, като същевременно предоставя икономическа изгода на крайните снабдители и потребители.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x