Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Бум на престъпността и на войната по пътищата отчетоха на Общото събрание на апелативните и окръжни прокуратури /ВИДЕО/

На провелото се днес Национално съвещание на административните ръководители на апелативните и окръжни прокуратури от цялата страна е отчетен сериозен ръст на престъпността, както и на войната по пътищата.

Данни от приключилото събрание бяха оповестени на брифинг от говорителя на главния прокурор Сийка Милева и окръжния прокурор на град Бургас Георги Чинев.

Те за пореден път апелираха за взаимодействие между институциите за справяне с нарастващата престъпност в страната.

На съвещанието са били обсъдени методите за противоборство и противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, засиления миграционен натиск, организираната престъпност и корупцията, както и негативните последствия от закриването на специализираните структури.

Била е обсъдена и темата за тежкия пътен инцидент, при който загинаха двама български полицаи. „Посегателството срещу полицай е посегателство срещу цялата държава“, каза Сийка Милева.

Относно делото за смъртта на двамата полицаи в Бургас, които бяха пометени от автобус превозващ нелегални мигранти и управляван от сириецът Омар Абдан, тя заяви, че делото приключва в изключително кратък период от време и предстоят заключенията от още няколко еспертизи и делото ще бъде внесено в съда с обвинителен акт.

Вижте целия брифинг в „Днес България“

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x