Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Бургазлии подават данъчни декларации предварително преди изтичане на срока

Бургазлии подават данъчни декларации предварително преди изтичане на срока

Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област са впечатляващо подали своите данъчни декларации пред Националната агенция за приходите (НАП), дори преди изтичането на крайния срок. Следващият месец е критичен за тях, тъй като на 30 юни изтича срокът за деклариране на доходите и плащане на съответния данък.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според официални данни, това впечатляващо количество самоосигуряващи се лица, търговци и земеделски стопани вече са предприели стъпки да урегулират финансовите си ангажименти предварително. Тази активност може да бъде важна стъпка за финансовото им здраве и за избягване на бъдещи проблеми с данъчните органи.

Подаването на данъчните декларации и плащането на задълженията се извършва онлайн, чрез Портала за електронни услуги на НАП, като са необходими персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП).

От НАП Бургас напомнят, че поради последния ден от месеца да бъде в неделя, срокът за подаване на декларации и плащане на задълженията се удължава до 1 юли. Заедно с това, 1 юли е също последният ден за деклариране и плащане на корпоративен данък и други фискални задължения.

Напълно е ясно, че бургазлиите са взели инициатива да се справят със своите данъчни и финансови ангажименти възможно най-предварително. Информация относно попълването и подаването на декларации може да бъде получена от сайта на НАП или чрез контакт с телефонните центрове. Важно е всички предприятия и самостоятелни търговци да изпълнят своите задължения своевременно, за да се избегнат евентуални санкции и проблеми със законодателството.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x