Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Бургаските общински съветници отново не приеха предложенията на дребните търговци /видео/

Бургаските общински съветници отново не приеха предложенията на дребните търговци /видео/

Бургаският дребен бизнес отново бе заблуден от местните политици. На провелата се в последният ден на месец февруари сесия на Общински съвет Бургас бяха входирани предложения за допълнения към отменените текстове на сега действащата наредба по Чл. 56 от ЗУТ. Представители на двете браншови организации в Бургас имаха няколко срещи с общински съветници, които приеха идеята за допълнения в наредбата.

В дневният ред на заседанието бе заложено предложението на Георги Дракалиев – председател на ПК по общинска собственост, общински предприятия и дружества, който искаше позициите за поставяне на преместваеми обекти на територията на Бургас да се отдават чрез търг. Този метод е отхвърлен окончателно от Върховният съд, който го обяви за нищожен и противоречащ на /ЗУТ/ Закона за Устройство на Територията. Позициите за временни обекти по ЗУТ са със строго фиксиран наем, гласуван и определен от съответната община и всяка административна мярка извън този фиксиран наем противоречи на закона.

На самата сесия Дракалиев изтегля предишните свои искания и предлага да се създаде временна комисия, със задача: да изготви и предложи на Общински съвет – Бургас нов проект на Наредба за преместваемите обекти и други обслужващи дейности и елементите на градското обзавеждане на територията на Община Бургас. Комисията да бъде в състав от трима общински съветници и двама представители на администрацията. Определя се двумесечен срок за изпълнение на задачата. Предложението бе прието.

Вижте интервюто с Николай Димитров – председател на сдружението на дребните търговци в Бургас.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x