Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Меморандум за сътрудничество между Бургаският държавен университет и Тракийският университет

Меморандум за сътрудничество между Бургаският държавен университет и Тракийският университет

На официална церемония в град Одрин, Република Турция между университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Тракийски университет се подписа меморандум за сътрудничество.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В рамките на събитието се предприеха действия за разширяване областите за международно сътрудничество между двата университета.

В обхвата на подписания меморандум влизат бъдещи съвместни публикации, обмен на кадри,
обмен на студенти, организиране на съвместни изследователски програми, участия в транс-
гранични проекти, организиране и провеждане на конференции, семинари и други.

По време на срещата със съдействието на проф. Петкова бе подновен договорът между двата университета по програма Еразъм+. Така ще се осигури възможност за младите хора от двете държави да продължат обучението и развитието си паралелно и в двете учебни заведения.

По покана на домакините, гостите успяха да разгледат част от базата на Тракийския университет като останаха впечатлени от Факултета по здравни науки, Факултета по природни и приложни науки, Факултета по изящни науки, Музея на здравето и Природно-научния музей. Тъй като университетът има 14 факултета, делегацията от Бургаския държавен университет планира при следващи визити да посети и останалите основни звена.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x