Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Туризъм > Бургаско сдружение с блестящо представяне на международно изложение

Бургаско сдружение с блестящо представяне на международно изложение

След три години прекъсване Велико Търново отново бе домакин на Международното изложение „Културен туризъм“, което се проведе от 14 до 16 април в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Изложението бе открито от заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева, кметът на Велико Търново Даниел Панов, почетният председател на МТИ „Културен туризъм“, археолог и историк проф. Николай Овчаров.

Официални гости при откриването на форума бяха и представители на посолствата на Австрия, Виетнам, Индия, Испания, Корея, Палестина, Румъния, Турция и Азербайджан.

Благлослов отслужи отец Славчо Иванов, а   присъстващите бяха очаровани от малките лазарки от ОУ „Петко Р. Славейков“, „Джуниър Бенд“ към СУ „Емилиян Станев“ и хор „Ангелски гласове“.

Международното изложение „Културен туризъм“ отново посрещна стотици участници и гости от цяла България и от девет държави

Сдружение „Рафаел- инфо, култура и туризъм“ се представи с програма, която специално бе подготвена за изложението заедно с  партньори и асоциирани членове –„Динита турс“ и „Зелена Странджа“ под мотото – „Комбинирай – Южно Черноморие и Странджа“, на която акцент бяха уникалните възможностите, с които разполага региона и насърчаването за комбинирането им, за една пълноценна, интересна и ползотворна почивка!

–              Почивка и здраве

–              Разходка и приключение

–              Древност и съвремие – всичко това само на ръка разстояние от плажа и морето

Към разнообразието на пешеходни турове, които предлага сдружение „Зелена Странджа“ бе насочен и кмета на Велико Търново, който от своя страна отбеляза и отличните възможности за ловен туризъм в Странджа, разполагаща с много ловни стопанства.

Щандът на РИКТ бе посетен и от най-добрият мултимедиен специалист и фотограф в България и включен в топ 10 на гилдията в Европа- Виктор Налбантов и моделът Мариана Маркова.

Важен акцент в програмата на МТИ бе кръгла маса на тема „Въздействието на пандемията върху културния туризъм и новите предизвикателства вследствие на геополитическата криза“ организирана от АБТА и Даниела Стоева както и Националната среща на организациите за управление на туристически райони /ОУТР/ . Бургаски Черноморски Туристически Район, който нямаше официален представител, но чрез участието на РИКТ и щанда на община Поморие неговото промотиране бе на ниво.Определено голям интерес посетителите на МТИ показаха  към щанда на община Поморие, който беше един от най-атрактивните благодарение на чудесната организация на заместник кмета на общината Янчо Илиев и неговият прекрасен екип.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x