Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Бургас отбелязва Деня на сърцето с открита тренировка

Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето – 29 септември, с открита спортна тренировка на входа на Морска градина от 18.30 до 20.30 часа. Пак ще бъде позиционирана информационна шатра, на която ще бъдат раздавани на всички желаещи карти за спорт и информационни материали за превенция на сърдечно-съдовите заболявания.

В събитието в четвъртък, част от националната информационна кампания „Използвай сърцето си“ на Дружество на кардиолозите в България, ще вземат участие и младежи и девойки от Асоциацията на студентите по медицина в България.

Денят на сърцето се отбелязва всяка година на 29 септември и е кампания, която обхваща целия свят, в която участници, семейства, общности и управляващи, се включват в инициативи, свързани със здравето, собствено и здравето на всички членове на обществото.

Сърдечно съдовите заболявания, както и инсултът, са водеща причина за отнемането на 18.6 милиона човешки живота всяка година. Те продължават да бъдат една от водещите причини за заболеваемост и предотвратима смъртност в световен мащаб, като всяка година отнемат живота на близо 19 милиона души. По данни на Евростат, сърдечно-съдовите заболявания продължават да са причина за 71% от смъртните случаи сред жените и 62% при мъжете в България.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x