Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Бургас подкрепи протеста срещу военна помощ за Украйна: Кирил Петков иска да ни вкара в Трета световна война!

Бургас подкрепи протеста срещу военна помощ за Украйна: Кирил Петков иска да ни вкара в Трета световна война!

протест

С възгласи „НАТО вън“ и „Киро, оставка“ десетки бургазлии подкрепиха т.нар. общобългарски поход за мир и неутралитет, предаде репортер на „Днес България“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Част от демонстрантите изразиха опасенията си, че с решението да предоставим военна помощ на Украйна, управляващите не само ще въвлекат страната ни в конфликта, но и ще предизвикат Трета световна война.

Демонстрацията се проведе пред сградата на община Бургас. Присъстващите се обединиха около мнението, че България трябва да запази неутралитет в конфликта и да остане зона на мир.

„Дано да им светне, че българинът, колкото и да е търпелив, може да извади сопите и да тръгне нанякъде си и на някой да му се наложи да бяга я в Канада, я някъде другаде. Всеки сам ще си прецени. Нека да разберат, че хората не са съгласни български синове и бащи да отиват и да умират в чужди държави и за чужди каузи“, коментира Петя Пеева.

Паралелно протести се проведоха в повечето големи градове на страната.

Вижте повече в нашето видео!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Наконец, нашёл умных людей. Молодцы. Хохляндии не нужна помощь.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x