Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Бургас, Созопол и Царево на фокус – Разкрития на полицията за употреба и разпространение на наркотици

Бургас, Созопол и Царево на фокус – Разкрития на полицията за употреба и разпространение на наркотици

Съседните курортни градове Созопол, Бургас и Царево станаха поредната грозна сцена на полицейски разкрития по отношение на употреба и разпространение на наркотични вещества.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В Созопол, около 10:30 часа на площад „Хан Крум“, служители от Районно управление спрели за проверка 32-годишен мъж от София и открили две свивки със суха зелена тревна маса, съдържащи марихуана. След претърсване на жилището му на улица „Лазурен бряг“, бяха иззети допълнително 13 топчета със суха зелена тревна маса с общо тегло около 10 грама. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а срещу него е образувано бързо производство.

В Бургас, около 21:30 часа на улица „Одрин“, полицаи от Второ Районно управление спрели лек автомобил „Ауди А 7“ със сливенска регистрация. Водачът, 28-годишен мъж от село Стоил войвода, бил задържан след употреба на метамфетамин. Лекият автомобил е иззет, а водачът е задържан за срок до 24 часа. За случая е образувано бързо производство.

В Царево, около 22:10 часа на улица „Хан Аспарух“, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“ с бургаска регистрация. Установено е, че 37-годишният водач от Царево шофирал след употреба на амфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет за проверка. Полицията продължава работата по случая.

Полицията продължава да укрепва контрола и борбата с разпространението на наркотиците в района, а лицата, задържани за употреба или разпространение на наркотични вещества, се изправят пред юридическите последствия според българското законодателство.

Криминалният произход на наркотичните вещества и резултатите от разследванията във всички три случая са предмет на дълбок интерес и разследване от страна на правоохранителните органи.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x