Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) излезе с официално становище по повод съдебно решение, оповестено и тълкувано от Димитър Бербатов вчера. Той и екипът му публикуваха на своята онлайн платформа позиция, че  Конгресът на БФС от 18 март 2022 година е бил незаконно отменен. Днес от БФС излязоха с официално съобщение по темата на страницата си.

„Във връзка с подвеждащите послания, представени в публичното пространство по отношение проведеното на 18 март т.г. в Националния дворец на културата „мероприятие“, Българският футболен съюз внася следните уточнения:

Софийският градски съд категорично обяви т.нар. конгрес на 18.03.2022 г. за НЕЗАКОНЕН и отмени всички решения, взети в подкрепа на организаторите, тъй като клубовете, участвали на въпросната дата, грубо са нарушили разпоредбите на Устава на БФС, подведени от организаторите на незаконната проява.

Съдебното решение показва, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения конгрес на БФС на 20.05.2022 г.

Всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение“, се казва в позицията на БФС.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x