Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > БФС се уплаши от протести, преместиха България – Унгария в Пловдив

БФС се уплаши от протести, преместиха България – Унгария в Пловдив

Мачът между националните отбори на България и Унгария от квалификациите за Евро 2024 на 16 ноември ще се играе в Пловдив вместо в София, както бе предвидено първоначално. Причината са „сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред“, съобщават от БФС, като с това се визира планираният протест срещу ръководството на централата по време на двубоя. Като допълнение на мача няма да бъдат допуснати зрители.

До решението срещата да се премести от Националния стадион „Васил Левски“ на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив се стига след препоръка от УЕФА.

„Европейската футболна централа изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА. Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата. По-ранният час на двубоя е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача“, заявяват от БФС.

След унизителните загуби от Литва и Албания през октомври в социалните мрежи започна да се организира масов протест срещу ръководството на БФС, който да се състои на Националния стадион по време на мача с Унгария на 16 ноември. Тази среща ще бъде и дебют за новия национален селекционер Илиан Илиев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x