Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > България да предостави бронетранспортьори на Украйна – това реши Комисията по отбрана в НС

България да предостави бронетранспортьори на Украйна – това реши Комисията по отбрана в НС

Комисията по отбрана в Народното събрание даде зелена светлина България да предостави бронетранспортьори с отпаднала необходимост за украинската армия.

В комисията против гласуваха БСП и „Възраждане“.

Депутатът от „Възраждане“ Ивелин Първанов каза, че даването на 130-150 бронетранспортьора на украинската армия няма да повлияе много на бойните действия, а в същото време българските граничари ще имат проблеми с охраната на границата, когато дойдат зимните месеци.

Заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова увери, че към момента, ако има нужда, граничарите са подпомагани от сили на Сухопътните войски и машините БМП, които пък няма да бъдат давани на Украйна.

От формулировката на решението става ясно, че Министерството на отбраната на Киев е подписало споразумението едва преди седмица,  а според председателя на Комисията по отбрана Христо Гаджев причината за забавянето е рокадата във военното министерство на Украйна.

Очаква се тази седмица споразумението да влезе за ратификация в пленарната зала, след което влиза и в сила.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x