Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > България решава за оръжието в Украйна след посещението в Киев

България решава за оръжието в Украйна след посещението в Киев

Каква помощ ще бъде изпратена в Украйна ще се реши след като се върне българската делегация от Киев. Това стана ясно от изявление на депутата от ИТН Станислав Балабанов след Коалиционния съвет в МС. Без окончателно решение завърши срещата коалиционните партньори, които обсъдиха „червените линии“, разделили БСП и „Демократична България“ – изпращането на оръжие към Киев.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Балабанов уточни, че в делегацията той ще представлява ИТН, а Атанас Атанасов „Демократична България“, „Промяната“ също посочих име, само БСП са решили да не изпращат свой човек. Като цяло ще продължим коалиционната работа след като се приберем от Украйна и се запознаем с реалната картинка там, каза депутатът.

В програмата е предвидена среща с президента Владимир Зеленски. На база на информацията, която получим, след това отново на Коалиционен съвет ще обсъдим, за да е ясно всичко как ще се случва като график в парола е та и след това в МС, каза Балабанов. По думите му няма нагласа решението за изпращане на помощ за Украйна да е първа точка в дневния ред на НС на 4 май, когато депутатите се връщат на работа – всичко зависи от посещението на делегацията. Целта е партньорите да са достатъчно информирани, за да може да се изчистят всички противоречия и да е ясно какво ще бъде изпращано.

„Това изключва всякакви спекулации, че отиваме да потупаме по рамото Зеленски или да се снимаме в Украйна. Отиваме обективно да разберем каква е ситуацията там“, каза Балабанов.

Посещението е по инициатива на премиера Кирил Петков.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x