Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Български военни са в Мариупол, за да изтеглят моряците ни

Български военни са в Мариупол, за да изтеглят моряците ни

Специална група български военни под командването на шефа на военното разузнаване ген. Венелин Венев, е в Мариупол, за да изтегли моряците от блокирания там български кораб. Това обяви по време на блиц контрола в парламента премиерът Кирил Петков.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Групата е била готова да изтегли екипажа в началото на седмицата, но ситуацията е била твърде рискована, обясни премиерът

„Молбата на капитана беше – оставете ни тук за момента, рискът според нас е по-голям отколкото на вас ви докладват. Когато имам такъв призив от капитана, аз казах – те трябва да си решат, това е тяхна отговорност, техните животи, и аз не мога да кажа нищо повече оттук“, каза Кирил Петков.

„Искам да ви уверя също, че генерал Венев, който лично отговаря за тази операция, е в комуникация и с руската страна, и с украинската страна“, добави премиерът.

По думите на премиера на борда на „Царевна“ има 15 българи.

Общо шест чуждестранни кораба са блокирани в пристанището на Мариупол, съобщиха представители на сепаратистката Донецка народна република. Освен екипажи от България, там се намират граждани на Сирия, Азербайджан, Турция, Либерия и Египет.

  Източник: БНР

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x