Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > „Български възход“ – името на операцията на Стефан Янев към властта

„Български възход“ – името на операцията на Стефан Янев към властта

Processed with VSCO with a6 preset

Политическият проект на бившият министър на отбраната Стефан Янев вече е факт. Партията ще носи името „Български възход“. Това обяви самият Янев с публикация в социалните мрежи.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

За никого не е тайна, че страната ни се намира в дълбока криза. Криза, която намира своите проявления във всяка една сфера от обществено-икономическия живот, написа бившият министър.

По думите му сме изправени пред демографска катастрофа, която се явява основна заплаха за националната ни сигурност, застрашавайки самото физическо съществуване на българската държава.

Според Янев социалната ни система е пред колапс, а корупцията е пуснала корени навсякъде. Страната ни се нуждае от нова перспектива, от нов модел на политическа комуникация и взаимодействие, от постигане на широко обществено съгласие по ключови национални приоритети и цели, пише бившият министър в социалните мрежи.

Изправени пред всички тези предизвикателства, ние вече не можем да стоим безучастно! Време е да се събудим. Време е, в качеството ни на активни граждани, да поемем отговорност за съдбата на собствената ни нация и държава. В тази връзка, аз и група мои съмишленици, решихме да поставим началото на нова политическа формация, която нарекохме „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“, заяви Янев.

На 05.05.2022 г. от 10.30 часа в конферентната зала на „Гранд Хотел София“ ще бъде свикан Инициативния комитет на ПП „Български Възход“. На него ще бъде приета учредителна декларация, в която ще залегнат основните принципи и цели на формацията.

„Нашата кауза е за повече справедливост, за истинска демокрация, за суверенитет и национално достойнство! Нашата кауза е България!“, се казва още в публикацията на Стефан Янев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x