Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Българското правосъдие отново се опозори! Само 3000 лева глоба за садиста-изрод Захари Шулев, който се гавреше брутално с кучето Мечо

Българското правосъдие отново се опозори! Само 3000 лева глоба за садиста-изрод Захари Шулев, който се гавреше брутално с кучето Мечо

Софийският районен съд озадачаващо освободи от наказателна отговорност обвиняемия Захари Шулев за побоя над кучето Мечо и му наложи глоба в размер от 3000 лв., както и да изплати 998 лв. за разноски по делото. 

Решението е взето днес на първа инстанция в Софийския районен съд (СРС).

Насилникът на животни Захари Шулев обеща, че повече няма да прави така. И съдебният състав му повярва…

Според прокуратурата 37-годишният Захари Шулев проявил особена жестокост към куче, като в интервала между 23:45 часа на 23 октомври 2022 г. до 2:42 през нощта на следващия ден той удрял животното, като то получило рани и фрактури по краката.

Деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост, посочват от държавното обвинение.

След направено изслушване на обвиняемия прокуратурата се произнесе, че има всички доказателства, че Захари Шулев е извършил престъплението, за което е обвинен, и изиска глоба в размер от 5000 лв.

В хода на делото обвиняемият беше представляван от служебен адвокат, който представи жалби за посегателство срещу дома на Шулев, поради което той се страхува да се прибере. Пред съда Шулев заяви, че съжалява и че „това няма да се повтори никога повече“. Той поиска право на втори шанс от съда.

Случаят с насилието над бездомното куче Мечо стана известен на 24 октомври миналата година в кв. „Карпузица“ в София. Обвинителният акт бе внесен в края на февруари.

Докато течеше делото днес, пред Софийския районен съд имаше протестиращи с плакати на кучетоМечо и надписи „убиец“ и „садист“. Решението на съда подлежи на обжалване в рамките на 15- дневен срок.

Мечо едва оцеля след многочасовата инквизиция в жилището на Шулев.

От приюта за кучета, котки и други домашни животни „Animal Rescue Sofia“, които спасиха Мечо миналата година, реагираха на новината за пускането на насилника му на свобода: 

„Малко по-късно днес започва делото срещу Захари Шулев – „човекът“, който с изключителна жестокост и в продължение на часове, беше бил, рязал, измъчвал кучето Мечо. Според свидетели, това не е първото животно, върху което Шулев проявява садизъм. Надяваме се на ефективна присъда. Надяваме се, че Мечо ще е последната жертва на подсъдимия. Надяваме се, че законът срещу насилието над животни най-после ще бъде приложен!..
За съжаление, надеждите ни не се оправдаха и на Захари Шулев беше наложена само парична глоба…“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x