Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Важна новина за всички българи, които имат личен лекар!

Отпадането на хартиените рецепти не означава, че пациентите ще получават дистанционно лечение. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. 

„Дори да отпаднат и да останат само електронните варианти, те пак трябва да посетят личния си лекар, да им бъде предписано лично лечение и чак тогава да отидат в аптеката”, каза още медикът.

Националният съвет на БЛС настоява хартиената рецепта да продължи да важи паралелно с електронната такава и напомня, че лекарят е лекар във всеки един момент, не само в работно време и пред своя компютър.

Според тях такава реформа ще доведе до допълнително напрежение по оста “лекар – пациент”.

Около 30% от лекарите са на възраст на 65 години, подчерта д-р Маджаров и заяви, че не всеки от тях може да се справи с дигитализацията.
„Няма разработено и мобилно приложение, което означава, че трябва да си задължително зад компютър, за да изпишеш лечение на пациент”, обясни председателят на БЛС и каза, че в цяла Европа системата позволява изпитването на лекарства и на хартиен носител.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x