Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Важно съобщение от Община Царево във връзка с изборите на 9 юни 2024 г.

Важно съобщение от Община Царево във връзка с изборите на 9 юни 2024 г.

Община Царево публикува днес важно съобщение във връзка с провеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Ето го и него:

Уведомяваме Ви, че избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес / чл.36, ал.1 и ал.4 от ИК –Приложение № 26-ЕП и Приложение № 27-НС /, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес. При подаване на едно заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес, избирателят се вписва и в двата списъка(за гласуване за членове на Европейския парламент и за гласуване за народни представители), ако има избирателни права и за двата вида избори. Искането се прави писмено до кмета на общината, кметството или до кметския наместник и съдържа ЕГН на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис или чрез електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция “ГРАО“ в МРРБ- https://regna.grao.bg/.

Гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 28.05.2024 г..

Крайният срок за подаване на заявленията изтича на 25.05.2024 г. до 17.00 часа.

Телефон за връзка : 0590 / 5-50-14 – отдел “ АПО “

ОБЩИНА ЦАРЕВО

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x