Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Валентин Станчев е новият-стар кмет на курортно селище Кошарица, спечели убедително с гласовете на цигани от Дългопол и Поповица?! /Видеа и Снимки/

Валентин Станчев е новият-стар кмет на курортно селище Кошарица, спечели убедително с гласовете на цигани от Дългопол и Поповица?! /Видеа и Снимки/

Новият кмет на Кошарица стана ясен преди по-малко от 10 минути. Това е досегашният изпълняващ длъжността Валентин Станчев.

Победата му е повече от убедителна още след първото преброяване на бюлетините.

Станчев печели изборите в курортното селище с убедително мнозинаство, пред останалите кандидати.

Интересен факт е, че през изборния ден в село Кошарица журналист на Днес България засече много новорегистрирани жители на курортното селище, които реално са от Дългопол и Поповица.

Картина наподобяваща тази в несебърското село Тънково, където населението малко преди изборите драстично се увеличи с 300 души.

„Ние работим тук“, твърдят запитани от медията роми.

На въпрос –„какви избори се провеждат“, групичка отговориха първо, че не знаят, а после, че не могат да отговорят, респективно-нямат понятие.

Смуглите чуждоселци хал хабер нямаха, колко вида бюлетини има. Важното обаче е, че помнят името за което да гласуват.

Когато им беше подсказано, дали случайно не се гласува за кмет или общински съветници, мургавелковците единодушно се присетиха, че става дума за кмет, но се оправдаха, че били притеснени от въпросите на журналистите и затова се „объркали“.

Членове от избирателна секция 20 пожелали анонимност споделиха, че виждат множество хора, които не познават и за пръв път срещат в селото.

Появи се и „юнак“, който дори не фигурираше в списъците и „охотно“ се отказа от „привилегията“ си на глас.

На метри от магазина на Валентин Станчев, който се намира на стратегическо място в центъра на Кошарица, се беше събрала смесена групичка от българи и роми, гравитираща около стария кмет.

Сред тях се отличаваше с маститата си тумбеста фигура Атанас Стоянов -Бонбона, който е местният тартор на циганите в селото и за когото усилено се говори, че активно участва в купуването на гласове покрай изборите.

Бонбона и компания през целия ден не напуснаха удобното си за наблюдение място до самия вход на училището, където се намираше избирателната секция и внимателно наблюдаваха, кой влиза и излиза от нея.

Вероятно Атанас Стоянов е „силно увлечен“ по политиката и е рядко „запален“ „общественик“ и „краелюбец“, а присъствието му няма как да не е било повлияно от „чистосърдечни помисли“ за просперитета на съселяните му.

Оказа се, че с регистрация за уседналост се водят не само роми от Дългопол, но и от Поповица.

Появи се и кандидатът за кмет Валентин Станчев. Той моментално беше засечен от репортер на Днес България, докато се опитва да поддаде „нещо“ на възрастна циганка.

При вида на журналист от медията Валентин Станчев видимо се смути, побърза да избяга, а на въпросите към ромката, какво е искал да и сложи в ръката, тя и мъжът й реагираха така: /Вижте двете видеа/

Валентин Станчев се „омете“ с 200 километра в час, но ромката, която видимо имаше здравословни проблеми не успя. Мъжът й отказа да разговаря с репортер на Днес България, но „дамата“обясни ситуацията простичко:

„Туй нашият кмет, ма. Да, туй нашият кмет“

Че е кмет на циганите, това и ние от Днес България видяхме, ама защо избяга от журналистите не стана ясно?!

Как да не се „зарадва“ човек, когато вижда такъв пример за „дружба“ и „взаимопомощ“ между служител на общинската администрация и толкова пъстроцветна група „обществено ангажирани“ роми в Кошарица.

Такава оценка на работата на стария-нов кмет на селото от другоселци е достойна за „уважение“, „възхвала“ и особен интерес не само от страна на наивниците, но и на прокуратурата.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
4 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Хор

Anonymous

Дебелогъзата му сетра беше в една от комисиите и не спря да се прави на интересна. хем дебело хем грозно хем просто като брат си същия боклук

4
0
Would love your thoughts, please comment.x